Äntligen?!

Nu har dom startat försäljningen av etapp 2, eller rättare sagt visningsdatum och start för budgivning på första tomten är klart.

Vårt första val, Tomt 1, är 1 240 kvm och har ett utgångspris på 1 950 000 SEK vilket den mest största sannolikhet inte kommer att stanna på, för etapp 1 så landade tomterna på mellan ca 2 300 000 och 2 650 000 beroende på hur attraktiva dom var. Vi får hålla tummarna och hoppas att vi är dom enda som vill ha denna då…fast med tanke på hur det brukar gå med saker som vi vill ha så är den antagligen den mest attraktiva.

 

 

 

 

 

 

 

Nu finns det visserligen ett par andra som vi kan tänka oss, så vi får se var det slutar.

Detta har nu då aktualiserat lånesituationen lite , det har nu visat sig att Skandiabanken inte kan/vill finansiera ett tomtköp, så nu är det bara att vända sig till en bank som kan följa oss hela vägen från tomtköp till slutfinansiering av det hela.

Det som är ganska fascinerande  är bankernas ovilja till att investera tid för att få oss som kunder. Vi har kontaktat dom stora traditionella, Nordea, Handelsbanken, Swedbank och SEB, och hittills är det bara Nordea som har visat ett intresse, Handelsbanken har vi träffat och sedan skulle dom återkomma med ett förslag vilket inte har ännu hänt.

Nåväl, vi får nog ge dom alla en chans till så att vi har något att förhandla om.

Fortsättning lär följa…